Obsah:
A.
Nejčastější chronické nemoci Čechů. Které to jsou?
B.
MOŽNOSTI, KTERÉ
LZE
ZVAŽOVAT K UCHOVÁNÍ ZDRAVÍ.
A.
Nejčastější chronické nemoci Čechů. Které to jsou?
Vysoký tlak (Hypertenze) a nemoci v oblasti bederní a krční páteře
byly podle výsledků Evropského výběrového šetření o zdraví v roce 2014
nejčastější chronickou nemocí u mužů i u žen v České republice. Nějaké
předepsané léky užívala více než polovina respondentů.
Hypertenzí trpělo v Česku v roce 2014 přibližně 24 % respondentů(téměř
shodně u obou pohlaví).
Nemoci páteře (krční či bederní) uvedlo 19 % mužů a 25 % žen. Oba tyto
typy onemocnění se vyskytují zejména ve středním a vyšším věku, jejich
výskyt roste po 45. roce věku.
Naproti tomu
alergie, kterými trpělo 9 % mužů a 14 % žen, jsou
nejčastější u mladých osob, starší respondenti je uváděli méně často.
Rozdíly v užívání
léků mezi muži a ženami
Podle výsledků šetření Evropského výběrové šetření o zdraví v České
republice – EHIS ČR (European Health Interview Survey ) užívalo v
posledních dvou týdnech předcházejících rozhovoru nějaké předepsané léky
55 % respondentů, nepředepsané léčivé přípravky, například bylinné,
homeopatika, potravinové doplňky či vitamíny pak 46 % respondentů.
Ženy užívaly léky častěji ve srovnání s muži, zatímco předepsané léky
bralo 48,8 % mužů, u žen to bylo 60,5 %. Rozdíl 12 p. b. je poměrně
značný a je výrazný ve všech věkových skupinách, i když s věkem se
rozdíl mezi oběma pohlavími snižuje. Zatímco ve věku
55–64 let bralo předepsané léky 73 % mužů a 80 % žen, u osob starších 74
let to už bylo 95 % mužů a 97 % žen.
Výskyt vybraných chronických nemocí v posledních 12 měsících (v % osob s
nemocí)
U nepředepsaných přípravků je rozdíl mezi pohlavími ještě markantnější.
Nějaké vitamíny, léky či potravinové doplňky užívá 37 % mužů a 55 % žen.
Výrazný je rozdíl zejména v nižších věkových kategoriích, kdy například
ve věkové skupině 25–34 let užívá takové přípravky třetina mužů a více
než polovina žen. Zatímco u mužů se s věkem podíl osob s léky plynule
zvyšuje až ke 47 % ve věku
75 a
více let, u žen je již ve věku 45 let podíl zhruba
60% a výrazněji se nemění ani ve vyšších věkových skupinách.
Užívání předepsaných a nepředepsaných léků (v % osob)
Podíl
obézních osob výrazně roste
Jednou z charakteristik, které jsou v šetření sledované již od roku
1993, je výška a hmotnost respondentů, resp. index tělesné hmotnosti (BMI),
který dává tyto dvě veličiny do poměru. Významnější časový trend
pozorujeme zejména v zastoupení obézních osob, tedy takových, jejichž
BMI dosahuje hodnoty30 avíce.
Zatímco v roce 1993 bylo obézních zhruba 10 % mužů a 12 % žen, v roce
2014 to bylo již 20 % mužů a 18 % žen. Určitou roli zde sehrálo jistě stárnutí
populace, nicméně výrazný nárůst podílu obézních osob
pozorujeme ve všech věkových skupinách.
Nutno dodat, že se jedná o údaje, které respondenti o své výšce a váze
sami vypověděli. Tyto hodnoty nebyly tazatelem nijak ověřovány a měřeny.
Podíl osob s obezitou a nadváhou v letech 1993, 1996, 1999,
2008 a
2014 (v % osob)
Objektivní hodnoty
byly měřeny lékařem
Objektivní hodnoty, tedy skutečné údaje o výšce a hmotnosti respondentů,
sledovalo šetření EHES (European Health
Examination Survey), které na EHIS navazovalo. Osoby ve věku 25–64 let
byly pozvány na lékařské vyšetření, při kterém jim byly změřeny
antropometrické parametry (výška, hmotnost, obvod pasu) a krevní tlak. Z
odběru krve pak byly provedeny analýzy glykovaného hemoglobinu (HbA1c),
celkového cholesterolu a HDL-cholesterolu. S každým účastníkem bylo na
závěr vyšetření provedeno krátké zhodnocení naměřených výsledků. Takto
byla získána validní data za 1 220 respondentů.
Nespornou výhodou spojení obou šetření je možnost jejich vzájemného
doplnění a provázání informací. Data budou během roku 2016 analyzována a
postupně uveřejňována na webových stránkách zainteresovaných institucí (www.uzis.cz/ehis,
http://www.szu.cz/ehes).
Data ze šetření EHIS v mezinárodním srovnání budou uveřejněna Eurostatem
ke konci roku 2016.
Výběrové šetření o
zdravotním stavu populace v české republice v roce 2014
Součástí komplexu informací o zdraví populace jsou údaje z výběrových
šetření. Umožňují poněkud odlišný pohled na problematiku zdraví ve
srovnání s běžnou zdravotnickou statistikou z Národního zdravotnického
informačního systému. Sdružují totiž širokou škálu informací nejen o
zdraví respondentů a jejich využívání zdravotní péče, ale i o jejich
životním stylu, což jsou informace, které nelze z registrů nebo
administrativních dat získat.
V České republice jsou celo populační výběrová šetření o zdraví
prováděna Ústavem zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS ČR) již
od roku 1993. V České republice je EHIS v gesci ÚZIS ČR jako hlavního
metodika a koordinátora. Jelikož ÚZIS ČR nedisponuje vlastní tazatelskou
sítí, spolupracuje na šetření s ČSÚ.
Sběr dat v terénu probíhal v období od 15. června 2014 do 30. ledna
2015.
Do EHIS byly zařazeny ty domácnosti, které byly již dotazovány v rámci
5. (čtvrtletní) vlny integrovaného šetření u domácností (IŠD)
prováděného ČSÚ. V každé takové domácnosti byl při poslední návštěvě
náhodně vylosován jeden její člen starší 15 let a osloven pro šetření
EHIS. Do šetření takto bylo vybráno 9 561 respondentů. Rozhovory se
podařilo uskutečnit s 6 737 respondenty. Míra účasti tak činila 70 %
(čistá míra účasti, s odečtením zaniklých či odstěhovaných domácností
pak 72 %).
Zdroj
Autor:
Šárka Daňková
SHRNUTÍ:
Vysoký tlak a bolesti v
oblasti bederní a krční páteře jsou nejčastější chronickou nemocí v
Česku. Hypertenzí trpí 24 procent dospělých, nemocemi páteře 19 procent
mužů a 25 procent žen.
V populaci přibývá obézních,
hlavně mužů,jejich podíl stoupl mezi lety 1993 až 2014 z deseti na 20
procent, informuje nejnovější číslo měsíčníku Českého statistického
úřadu
www.statistikaamy.cz.
Data o zdraví Češek a Čechů jsou součástí Evropského výběrového šetření
o zdraví v roce 2014. V české části bylo osloveno 9561 lidí, rozhovory
se uskutečnily s 6737. Sběr dat byl od 15.června 2014 do 30.ledna 2015
Sledovali také užívání léků.
Předepsané léky v posledních dvou týdnech předcházejících rozhovoru
bralo 55 procent dospělých, nepředepsané přípravky, například vitamíny,
homeopatika či potravinové doplňky, 46 procent dotázaných.
Ženy užívaly léky častěji než
muži, předepsané léky bralo 48,8 procenta mužů a 60,5 procenta žen. S
věkem počty uživatelů léků rostou a rozdíly se zmenšují. Po dovršení 74
let užívá léky 95 procent mužů a 97 procent žen.
Nepředepsané přípravky užívalo
37 procent mužů a 55 procent žen. Výrazný je rozdíl zejména v mladším
věku, ve skupině 25 až34 let je užívá třetina mužů a více než polovina
žen. Zatímco podíl mužů s léky se zvyšuje plynule až ke 47 procentům ve
věku 75 let a více, u žen dosahuje už ve 45 letech zhruba 60 procent a
výrazněji se už ve stáří nemění.
Šetření potvrdilo nárůst
podílu obézních osob s BMI
30 a
více. Zatímco v roce 1993 bylo obézních deset
procent mužů a 12 procent žen, v roce 2014 už 20 procent mužů a 18
procent žen. Nárůst podílu obézních byl ve všech věkových skupinách.
B.
JAKÉ JSOU MOŽNOSTI - KTERÉ
MŮŽEME AKTIVNĚ ZVAŽOVAT K
POSÍLENÍ IMUNITY,
VITALITY, ATP.,
K OBNOVĚ A
UCHOVÁNÍ ZDRAVÍ ?
Pokrok naší
doby s sebou přináší mnoho nemocí jak ukazují výše uvedené statistiky,
kterým navzdory nejmodernější medicíně mnohdy neumíme čelit. K tomu
patří typické" civilizační" jako ztráta vitality, nespavost, nadváha,
alergie až těžká chronická onemocnění jako je cukrovka, poruchy srdce a
krevního oběhu, nemoci zažívacího traktu a celá řada autoimunitních
onemocnění včetně rakoviny.
Co
bychom měli jíst, abychom vedli energetický a tvůrčí život? Je nutné
přijímat patřičné živiny, které je možno rozdělit do tří skupin.
Skupina A:
voda, enzymy
Skupina B:
minerály a vitaminy
Skupina C:
fytochemikálie, vláknina
"Dokonalými" potravinami, které
obsahují tyto tři skupiny ve správném poměru, jsou zelenina, ovoce,
mořské rostliny a další potraviny rostlinného původu.
Voda
Soustavný - každodenní - vliv pitné vody na vaše zdraví
je tím správným zdůvodněním snahy o to, aby vaše pitná voda byla vysoce
kvalitní. Pouze taková voda bude přátelská vůči Vašemu zdraví. Navíc ale
Vám bude přinášet denodenní drobné radosti: je totiž chutná a nepáchne.
Co jsou enzymy?
Přední
lékaři se již léta shodují na tom, že hlavními příčinami téměř všech
nemocí a předčasného procesu stárnutí jsou nedostatek enzymů tělu
vlastních a nedostatek buněčné energie.
V každé buňce probíhá
současně mnoho set různých chemických reakcí. Buňka ovládá tyto reakce
pomocí
biokatalyzátorů (enzymů).
Enzymy se tedy podílejí na řízení a koordinaci vysoce integrovaného
souboru chemických reakcí v organismu. Enzymy nacházíme ve všech živých
systémech a předpokládá se, že i jednodušší buňky obsahují přes 3 000
enzymů, které řídí rychlosti prakticky všech reakcí v nich
probíhajících. Existující počet enzymů se odhaduje na miliardy.
Enzymy jsou nazývány "stavebními kameny života. Enzymy jsou nezbytné ke
správnému a normálnímu fungování všech
orgánových soustav. Svoji funkci vykonávají jedinečným způsobem, krok za
krokem, vysoce účinně, bezpečně a
pozoruhodně ekonomicky.
Tento postup krok za krokem zajišťuje bezpečnost, účinnost a v
terminologii energetické úspornou spotřebu.
Enzymy se uplatňují jako laboratoř, která tělu umožňuje vykonávat každou
jednotlivou funkci potřebnou pro naše
každodenní aktivity, a patří tedy k základním předpokladům našeho
života.
Současně mají velký význam pro obranu těla a funkci imunitního systému
při ochraně zdraví před škodlivinami
a specifickými nebezpečími. Ochranné funkce imunitního systému do značné
míry závisí na enzymech.
Jaká je funkce enzymů?
V
našem těle, a to i v tomto okamžiku, je v přestavbě zhruba celá jedna
miliarda buněk, některé se dělí, odumírají a obnovují.
V
každé sekundě vzniká přibližně 230 tisíc nových, buněk, tedy denně kolem
20 miliard.
K
přestavbě každé buňky jsou miliony zcela samostatných biochemických
kroků a reakčních pochodů, které jsou možné jen díky přítomnosti přesně
přizpůsobených enzymů, což vše musí probíhat vysokými, téměř
neměřitelnými rychlostmi.
Hlavní funkce enzymů je katalytická.
Enzymy umožňují průběh takových reakcí, které by v lidském těle za
normálních podmínek neprobíhaly, neboť většina biochemických reakcí má
příliš vysokou aktivační energii EA (=
minimální energie potřebná pro uskutečnění termické reakce). Probíhá-li
ale reakce s enzymem, průběh reakce je značně ulehčen, neboť katalyzovaná reakce probíhá jiným mechanizmem s podstatně nižší
aktivační energií. Více
zde
Energetická potřeba
Aby mohly probíhat všechny reakce a
procesy spojené s živou buňkou, musí být zajištěn přísun energie. Tělo
ji získává rozkladem energeticky bohatých sloučenin.
Své
energetické potřeby si tělo pokrývá především rozkladem tuků a cukrů
obsažených v potravě.
Potravou
jsou energeticky bohaté sloučeniny přiváděny do těla nárazově. Buňky
těla však musí mít zajištěný rovnoměrný přísun energie. Proto se energie
uvolňovaná při rozkladu těchto látek fixuje do zvláštních sloučenin,
které obsahují ve své molekule tak zvané makroergické vazby. Jsou to
chemické vazby, při jejichž rozštěpení se energie opět uvolňuje. Buňky
si tak plynule odčerpávají potřebné množství energie a přísunem živin se
tyto vazby opět obnovují.
Pokud přijme
tělo takové množství cukrů a tuků, že to stačí nejen na obnovu všech
makroegických vazeb, začne vytvářet některé zásobní sloučeniny, ve
kterých si nadbytečně přijatou energii uchovává na "horší časy".
Nejdůležitějšími zásobními sloučeninami a současně nejznámějšími jsou
glykogen a zejména pak tuky. Sloučenin obsahujících makroergické vazby a
tedy sloužících jako jakési zásobníky energie, má tělo několik. Z
biochemického hlediska je nejdůležitější adenosintrifosfát, označovaný
jako ATP.
Sloučenina
obsahuje 3 makroergické vazby. Jenom pro zajímavost, energie uvolněná
uvnitř buňky při přeměně 1 molu ATP na ADP(obsahuje 2 makrobiotické
vazby( může činit až 50,16 kJ, což je téměř trojnásobek minutové
energetické potřeby dospělého může při lehké činnosti.
Denní
potřeba energie zahrnuje energii potřebnou na zajištění základních
životních funkcí a energii potřebnou k výkonu jakékoliv prováděné práce.
Protože je podle prováděné činnosti značně rozdílná, byl zaveden pojem
bazálního metabolismu(BM). Je to nejmenší množství energie potřebné k
udržení nezbytně nutných životních funkcí. Bazální metabolismus je
ovlivňován celou řadou faktorů.
U
novorozenců je nižší, stejně tak u žen ve srovnání s muži. V teplém
podnebí a při hladovění je taktéž je hodnota nižší. Naproti tomu
infekční onemocnění a horečnaté stavy jeho hodnotu zvyšují. Orientačně
lze říci, že za každý rok nad 20 let se hodnota BM snižuje u mužů
přibližně o 29 kJ za 24 hodin, u že asi o 21 kJ za 24 hodin.
Hlavní
příčina (bez ohledu na často nesprávné duševní zaměření) spočívá v
podvýživě tělu vlastních enzymatických systémů, čímž je narušován
přirozený regulační systém organismu.
Vnitřní nebo
vnější aplikaci rozštěpených enzymů má člověk i zvíře možnost uvést
vlastní enzymatický systém do rovnováhy během velmi krátké doby. Může se
zahájit "homeostáza." Člověk a zvíře se může obsloužit z pravěké síly
přírody.
Vykolejení
látkové výměny, překyselení a usazování v kloubech nebo tkáni (i
usazování tuku) se prokazatelně vyřeší podáním rozštěpených enzymů v
aktivované podobě.
Studie
ukázaly, že s kaskádově fermentovanými Bio koncentráty produkují
mitochondrie více buněčné energie(ATP).
JEDNOU Z MOŽNOSTÍ JE VYUŽITÍ ENERGIE SKRYTÉ V PŘÍRODĚ, KTERÁ JE ZDE PRO VÁS - 100% PŘÍRODNÍ
NOVINKY V ČR
ENZYMOVÁ RAW STRAVA OBSAHUJE BIO PŘÍRODNÍ ROZŠTĚPENÉ A AKTIVOVANÉ
ENZYMY V TEKUTÉ PODOBĚ.
ENERGIE A ROVNOVÁHA V
SOULADU S PŘÍRODOU
- ZE ŽIVOTA PRO ŽIVOT
Od výrobce doplňku stravy jsme
získali následující informace:
Regulatpro® Bio je
tekutý biokoncentrát získaný kaskádovou fermentací
z čerstvého ovoce, ořechů, zeleniny, klíčků
a bylin + přírodního vitaminu C
Přípravek obsahuje přírodní vitamín C,
který přispívá ke zdravému metabolismu
energie a podporuje normální fungování
imunitního systému.
Bio a RAW kvalita
>> proto obsahuje více živin a žádnou chemii
(pesticidy)
Není pasterizován >> je syrový
(živý) >> proto obsahuje enzymy a vitamíny
100% přírodní >> neobsahuje žádné
přidané látky, ani žádná jiná ochucovadla
Úspora energie >> fermentovaná (přednatrávená)
výživa šetří energii trávení
Posiluje imunitu >>díky
přírodnímu vitamínu C podporuje normální
fungování
imunitního systému a rychlejší látková výměna nastartuje
regenerační procesy
Upevňuje zdraví >>
díky přírodnímu vitamínu C který přispívá ke
zdravému
metabolismu
energie a tím ke zvýšení životní energie
a
vitality |
|
Čím se Regulatpro®
Bio
odlišuje
Kaskádově
fermentovaný enzymový doplněk stravy Regulatpro®
Bio
je
zcela výjimečný. Od mnohých doplňků
stravy se odlišuje těmito zdravotními
přínosy:
|
* Složen
je z
bio ovoce, ořechů, zeleniny a
bylin.
* Fermentací
rozštěpená (přednatrávená)
výživa
* Vstřebává
se zevnitř (sliznicemi v ústech,
střevem) nebo zvenku (pokožkou).
* Není
pasterizován = je syrový (živý).
Proto obsahuje enzymy a
vitamíny. * Je
v bio kvalitě >> proto obsahuje
více živin a žádnou chemii
(pesticidy). * Čistě
přírodní >> žádné přísady, žádné
konzervanty ani ochucovadla. |
Stručný popis výrobku:
|
|
Fermentované ovoce
- Regulatpro® Bio je
kaskádově fermentovaný
enzymový doplněk výživy z
bio ovoce, bio ořechů, bio
zeleniny, bio klíčků a bio
bylin >> fermentována je tak
ideální výživa pro udržení
nebo obnovu zdraví (živá
syrová strava). |
|
|
Proces podobný
trávení - Kaskádová
fermentace (štěpení) za
přítomnosti symbiotických
mikroorganizmů a bakterií
mléčného kvašení je proces
podobný lidskému trávení.
Kromě natrávení živin se
aktivují enzymy,
antioxidanty a také kyselina
mléčná (probiotikum) pro
lepší trávení. |
|
|
Okamžitě se
vstřebává - Enzymy,
živiny a sekundární látky z
ovoce, ořechů a zeleniny
jsou (za 8 až 12 týdnů)
rozštěpeny na malé části
(molekuly). Takto rozštěpené
se snadno vstřebávají a jsou
buňkám ihned k dispozici
(úspora energie vlastního
trávení). |
|
|
Posiluje trávení
- Posílená imunita zlepšuje
a urychluje látkovou výměnu.
Tím nastartuje očistné,
opravné a regulační procesy,
které vedou ke zdraví.
Výsledkem je zvýšení životní
energie, výkonnosti,
vitality a odolnost proti
nemocem. |
|
|
Historie Regulátu
- Výrobcem je Německá Dr
Niedermaier Pharma.Regulatpro®
Bio je na trhu od roku 1999
a patentován byl v roce
2004. Roční nárůst prodejů v
mnoha zemích světa činí
průměrně 150 %, což svědčí o
mimořádné účinnosti tohoto
produktu. |
Složení: Voda,
citrony*, datle*, fíky* vlašské
ořechy*, sojové boby*, kokosové
ořechy*, cibule*,
glycerin(rostlinný), celer*, klíčky
sojových bobů*, extrakt aceroly*(17,5%
vitaminu C) 0,7%, artyčoky*,
hrášek*, proso*,koření*,
kurkuma*,šafrán*
*složky z certifikovaného
organického zemědělství |
Kniha zkušeností s Regulatpro® Bio
|
|
KNIHA
Karl-heinz Blank + 3:
Diagnóza: KONEČNĚ ZDRÁV!"
Převratné úspěchy při léčení kaskádové
fermentovanými ENZYMY
2015,
Trapez Media, brožovaná, 21 x14,8 cm, 150 str.
Anotace:
V knize je uvedeno, že pokrok naší doby s sebou
přináší mnoho nemocí, kterým navzdory nejmodernější medicíně
mnohdy neumíme čelit.
K tomu patří typické "civilizační nemoci" jako ztráta
vitality, nespavost, nadváha, alergie až těžká chronická
onemocnění
jako je cukrovka, a celá řada autoimunitních onemocnění
včetně rakoviny.
Hlavní příčina (bez ohledu na často nesprávné duševní
zaměření) spočívá v podvýživě tělu vlastních enzymatických
systémů, čímž je narušován přirozený regulační systém
organismu.
V této knize informují lékaři a léčitelé o
úspěších při léčení pomocí rozštěpených a aktivovaných
enzymů v tekuté podobě.
Vnitřní nebo vnější aplikaci rozštěpených enzymů má člověk i
zvíře možnost uvést vlastní enzymatický systém do rovnováhy
během velmi krátké doby
Výrobní postup rozštěpených enzymů - kaskádová fermentace -
je patentován
Kniha je shrnutím
13 let zkušeností, které ve svých ordinacích při léčení s
fermentovaným enzymovým Regulatpro® Bio zaznamenali
němečtí lékaři a naturopaté.
V knize jsou také popsány na
konkrétních příkladech klientů výsledky
terapií potíží jako například ztráta vitality,
trávení, kožní problémy nebo alergie. V knize se setkáme také
s léčením civilizačních nemocí, včetně rakoviny.
Kniha v kapitole „Mikroskopie krve v
temném poli“ popisuje náš vnitřní mikrokosmos, kdy se
nejmenší zárodky života (enzymové fragmenty) usilují o
regulaci poruch pro upevnění zdraví
V knize jsou
uvedeny také následující možnosti vnitřní a vnější aplikace Regulatpro®
Bio
Působí zevnitř i
zvenku
– Enzymy a sekundární látky z ovoce,
ořechů a zeleniny jsou díky
kaskádové fermentaci rozštěpeny na
malé části (molekuly). Takto
rozštěpené se do organismu snadno
vstřebávají zevnitř (sliznicemi v
ústech nebo ve střevě) a také zvenku
(pokožkou). |
|
Vnitřní užívání je
základ
– Vnitřní užívání Regulatpro® Bio je
základní opatření při řešení všech
zdravotních potíží (zaopatřuje celé
tělo). U některých kožních problémů nebo
bolestí
docílíme rychlejších výsledků
kombinací vnitřního užívání + vnější
aplikací na postiženou oblast. |
|
Ředění vodou
– Pro vnější aplikaci nástřikem
ředíme Regulatpro® Bio destilovanou
nebo převařenou vodou v poměru 1:1.
Pro namáčení obkladu můžeme
Regulatpro® Bio naředit v poměru až
1:2. Obklad po namočení v roztoku
Regulatpro® Bio s vodou vyždímáme a
přiložíme na ošetřované místo. |
Obsah Knihy podrobně
zde
Knihu můžete objednat j
zde |
Kaskádová fermentace – postup výroby
Pečlivě
vybraná
kombinace čerstvého ovoce,
ořechů a zeleniny z ekologického zemědělství je
během několika týdnů postupně, v jednotlivých po
sobě jdoucích procesech, fermentována za
přítomnosti bakterií mléčného kvašení. Všechny
látky jsou rozpuštěny v pravotočivé kyselině
mléčné, která při kaskádové fermentaci
(kvašení)) vzniká. Fermentováním se enzymy a
živiny rozštěpí(podobně jako při trávení),
uvolní se hodnotné sekundární rostlinné látky a
z kultur kyseliny mléčné vznikají zdravé
komponenty.
1. Nakrouhané ovoce, ořechy a zelenina se vloží do fermentačního bioreaktoru. Přidá se kultura mléčné kyseliny, která produkuje pravotočivou L (+) kyselinu mléčnou a první fermentace začíná. |
2. Po třech až čtyřech týdnech nastává první částečná filtrace. Další kaskádové fáze fermentačních frakcí probíhají s přidáváním přesně definovaných kultur mléčných kyselin. |
3. Všechny fermentační frakce jsou sloučeny a znovu se společně fermentují. Po ukončení fermentace nastává poslední filtrace. Po uplynutí 8 až 12 týdnů je Regulatpro® Bio hotov. |
*
Doplňující
informace
*
nákup
Regulatpro®
Bio
* nákup
knihy
*
získáte
zde
 
Ing. Rudolf Vondřich
Tel:
602 711 005
e-mail: vondrich Zavinac
rozkvet.cz